Syrade Grönsaker så här gör du
Alltså älskar syrade grönsaker. Vi kan som inte få nog här hemma. Just nu syrra jag rödlök – eventuellt är jag typ beroende av syrad rödlök, Vet inte riktigt men det går åt som smör i solen här hemma i alla fall. Det känns som just syrad rödlök kan man ha till allt.
Hur som helst. Här är mina bästa tips för syrade grönsaker. Recept i Filmen och i texten —> Film Film Film
Detta är redan syrat:
soya sås, oliver, fisksås, saltgurka, surkål, creme fraîche, fil.
Tips Gott att syra
- Vitkål
- Rödkål
- Rödlök
- Gulbeta,
- Svartkål
- Rättika
- Morötter
- Fänkål
Varför syrade/fermenterade grönsaker
I syrad mat får mjölksyrebakterierna som finns naturligt i livmedelet växa till sig – probiotika el laktobaciller som de också kallas gör att andra bakterier som finns i våra slemhinner inte trivs lika bra
- motverkar alleriger
- hjälper kroppen att ta upp järn och zink
- stärker tarmvägg
- eksem
- dålig andedräkt
- motverkar canceroger
- boostar hela immunförsvaret
Lycka till.
Kramasté
//Tanja