Event

Stockholm Beauty Week 2019 skönhets-mumma för både kropp och själ

 

Det är alltid med äkta kärlek jag äntrar dörrarna till Stockholm Beauty Week. För att nosa på spännande skönhetstrender i allmänhet, men för att Maria Forssén, hjärnan (och hjärtat) bakom eventet i synnerhet. Jag älskar detta event.

I år intog skönheten anrika Musikaliska vid Nybrokajen och fyllde varje våningsplan med mumma för själen. För skönhet handlar inte bara om utsida utan även det som finns på insidan, som Maria Forssén alltid understryker. Love it!

Detta är ju första året av flera, jag själv inte står på scen, håller i yoga eller meditation, kristallhealing eller annat under dessa dagar. Då jag har tight deadline för boken och är i författarbubblen blev det således en blixtvisit om bara 4 timmar på måndagen. Nästa år ska jag boka in alla tre dagarna!

Mer eco än tidigare – och Scandinavian Beauty – Bäst trenderna

Den trend jag uppskattade mest nu är att så många skönhetsprodukter väljer den gröna vägen, samt begreppet Scandinavian Beauty som står för det naturliga, äkta, rena och tar fram våra värdegrunder för ekologiskt helhetstänk. Eftersom jag lever så ekologiskt och veganskt jag bara kunnat sedan 2008 (!) när jag drev stora bloggen Ekostil.se är detta ett steg in i rätt riktning.

Här är mina bästa highlights från Stockholm Beauty Week 2019

WOW – för pressträffens intro som i år slog alla rekord och var en riktig show- wow Här var det sång, dans, fart och fläkt när Linda Myrberg och Ivan Valencia sjöng och dansade innan alla skönhetsutställare presenterades. Kul!

Me Anima & Gua Sha-metoden med välgörande ansiktsoljor

Gua Sha, eller kamning, är ett urgammalt sätt att öka cellförnyelse, blodcirkulation, minska smärta. Nu har bästa ekologiska Me Anima tagit fram ett urvackert Gua Sha-smycke av kristall/ädelsten JADE & SERPENTINE och hänge i silver. Du masserar ansiktet med Gua Sha-smycket och valfri ekologisk olja för  naturligt face lift & MAGI och GLOW för ditt ansikte. Kan inte bli mer äkta än så här. Oljorna som Kattis på Me Amina tagit fram är undergörande, veganska och ekologiska. Till min yoga har jag också meditationsoljan som är underbar!  Nu inför Morsdag har Me Anima specialpriser så passa på att unna dig! ps du kanske kommer ihåg att jag förra året bjöd på morgonmeditation tillsammans med Me Anima på Stockholm Beauty Week! 

SKOGEN

Ett nytt exklusivt ekologiskt svenskt skönhetsmärke som bokstavligen tagit USA med storm. En av deras krämer hamnade nämligen i den amerikanska lyx-korgen som går ut till 25 jättekändisar under morsdag: exempelvis Kardashian, Gwyneth Paltrow m.fl. SKOGEN och dess skandinavian beauty-koncept är numera på allas läppar. Har ännu inte testat något därifrån, men ser fram emot det!  SKOGEN vill nu också öppna för att gemensamt nå ut till USA-markanden med fler svenska och skandinaviska produkter, både inom skönhet och annat. Ett fantastiskt initiativ, att dela med sig skapar mervärde och good karma för alla. Love it. <3 Skulle vara MAGISKT att hitta samarbeten här

ROSENSERIEN och nu också ECO by Tony Irving

Älskar rosenserien och framförallt carrotoil som jag alltid ser till att ha i badrumsskåpet för typ..allt. Nu har bästa Tony Irving, tagit fram en egen skönhetsserie, Eco Sweden för män. ” Detta är produkter jag själv vill ha”, berättar Tony Irving när vi ses. ”Den är helt vegan och ekologisk och hjälper dig att lyfta din egen skönhet.”

Min älskade man Joakim har nu ett kit här att testa, självklart lägger jag upp bilder och kommentar inom kort.  Här kan du läsa om min andra favvo från Rosenserien...

BODYBEES

Ett nytt svenskt hudvårdsmärke med naturliga ingredienser av pollen, bivax, öreter och Sydafrikansk vetenskap. Här blandas varsamt örter med olika egenskaper till hudkrämer och läppbalm. Jag testar just nu ansiktskräm med lavendel för att lugna röda utslag (jag gärna får när jag suttit mycket framför dator i bokskrivandes stund). Mer om den kommer snart, ska bara avsluta deadline för boken först 🙂

DR GRANDEL

Tyskt ekologiskt märke som funnits i över 60 år kommer nu äntligen till Sverige. Jag har köpt det mycket när jag i stort sätt bodde halvt om halvt i Berlin. LOVE IT. Har nu fått härligt spännande ampuller som ska stimulera hy, perfekt när jag suttit mycket framför datorn med boken och sedan har mycket resor till hösten. Återkommer med recension i sommar.

LE CHATEAU DU BOIS

Mitt franska favoritmärke med ekologisk hudvård och naturliga dofter av lavendel. Jag är typ beroende av deras ”Gel Tonic” för trötta fötter och knän. Den fungerar som en stödstrumpa och jag använder den konstant när jag har mycket yogaklasser & event. Bästa norska Ragnhild också som står för märket här i Sverige genom Organic Lyx.

MARIA ÅKERBERG

Maria Åkerberg, alltid lika innovativ med sina skönhetsprodukter lanserar nu Summerburst – en serie extra solglow- och puderpalett samt läppstift perfekt inför sommaren. Den kommer nu snart. Lägger upp här på bloggen om den så klart, så stay tuned!

EVERGETIKON

Ett grekiskt märke med naturliga ingredienser som använts i tusentals år. Bland annat hade de fantastiskt spännande rå-parfymer, där du duttar lite av bark eller kräm, i koncentrerad form av det du vill dofta. SÅ spännande!

 

Andra ekologiska märken på plats,  INIKA från Australien som vunnit priser för sin 100% veganska naturkosmetik.  ZAO Organic från italien med ekologisk make up. Esse Probiotic Skincare där man lagt in probiotika i hudvård. Mistik hårvårdsprodukter med yucca som ska vara bra för hårbotten. KORA Ogancis som supermodellen Miranda Kerr startat. Eco by Sonya, från Australien som ska starta nu i Sverige.

Andra favoriter

FÄRG COLLECTION

Älskar deras veganska penslar, använder dem VARJE DAG. Kan varmt rekommendera dessa till ALLA. Nu lanserar de ögonbrynspennor och kit för att fixa brynen när som helst och var som helst.

LINA FRIBERG smycken

Vilka fantastiskt vackra smycken av en så fin människa, Lina Friberg. Blev tokkär i mångubben och shaktipower-kvinnosmycken- bland annat. Kolla in här–>

 

Så roligt att träffa så många godingar också, även om jag verkligen hade EXTREMT kort tid med mina 4 timmar. TACKSAM att träffa alla finingar, bland annat Erica som nu lanserar sin nya bok, Emma Thorsell, Iman, Amanda Jasmin mfl, även om det i år var mycket kort-kort-hej-hej.. Ses snart igen när jag kommer ur min författarbubbla (läs deadline för bokmanus är klart).

 

//Kramaste Tanja (Namasté med kram)

me-anima-stockholm-beauty-week-2019-gua-sha

Oljor och vackra Gua Sha-smucket från Me Anima. Mer om det inom kort.skogen-skincare-beauty-2019-sverige

Skogen vårt nya svenska lyx-eko-märkefarg-collection-stockholm-beauty-week-ogonbryn

Bryn av FÄRG Collectionbodybees-2019-stockholm-beauty-week

Bodybees nytt svenskt märke med bipollen, bivax och örterbeuaty-week-power-lips-fluid-nu-skin

Testade ett Perlips Fluid-läppglans från Nu SKIN som kommer bli min favvo nu när jag ska ut och turnera. Den håller länge, länge. Och massa gott i Beuaty -Baren..

61564942_10155925388492237_174535105698594816_n

Evergetikon 100% naturligt från Kreta nu i Sverigemusikaliska-stockholm-beauty-week-2019

Vackra musikaliska vid Nybrokajen…älskar Stockholm

Här nedan Lina Fribergs fina smycken…gubben och månen !!!! lina-friberg-smycken-2019