Yoga

Happy Retreat Vemdalen 6-8 september – Yoga glad mat & fjäll – HOPPAS vi ses då :)

 

Wawiiwa – boka GENAST in 6-8 september och kom underbar hälsoweekend upp i världens vackra Vemdalen med Happy Retreat det blir yoga, glad mat och fjäll. Jag kommer att hålla SKRATTYOGA, Yin Yoga och Holiyoga på plats tillsammans med en rad andra uthärdliga yogalärare och föreläsare.

Du kanske har varit dit eller bor där? Då vet du att dessa vyer är undersköna, frisk luft och just denna helg är fylld med olika typer av yogaklasser, glad mat, inspirerande föreläsningar – ett perfekt sätt att unna dig self-care/self-love bara till dig. Skapa minnen som du kan ta med inför mörka hösten.

TACK TACK TACKSAM. Detta är som en dröm som blir verklighet. Är så tacksam att lärt känna Margaretha Lindbäck, som skapat detta event, och  som precis nu startat Happy Retreat vars idé är att skapa event för glädje och energi som skapar goda vanor i vardagen. Margaretha är som är från Vemdalen kommer att hålla till i ett av de mest magiska ställen i världen enligt mig.  Kolla in och följ Happy Retreats Sweden Instagram än så länge.

Så tacksam. Tack livet!

 

MER info om Happy Retreat Vemdalen 6-8 september

Området i destination Vemdalen är under alla årstider en härlig plats att vara på. Därför är det med glädje som vi genomför vårt stora event Happy Retret – yoga, glad mat och fjäll på Vemdalsskalet, allt i nära samarbete med Destination Vemdalen, Vemdalens Högfjällshotell och Vemdalens Catering.

Eventet bjuder på en mångfald av sätt att finna vägar till välbefinnande. Utifrån Happy Retreats fyra byggstenar mat, stillhet, rörelse och medvetenhet bjuder eventen på allt från yoga till dans och hälsosam kost i en rofylld och inspirerande fjällmiljö.

Intressanta seminarier och föreläsningar. Helt säkert kommer du att hitta någon eller flera pusselbitar som passar dig och som kan följa med dig in i vardagen. Goda vanor som får dig att må bättre i både kropp och själ.

Eventet äger rum den 6-8 september i vacker fjällmiljö på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Programmet innehåller bland annat intressant föreläsning med Henrik Ennart, flerfaldig prisbelönad vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet, yoga i olika former, Bollywood-dans, qi-gong, hälsosam mat av Peter Dahlbäck, Vemdalens Catering, fjälluft med mera.

Pris: 1895:-/person kostar eventet då ingår föreläsningar, alla pass, tre luncher samt fyra stycken fika. Först till kvarn, begränsat antal platser finns. Boka redan idag här!

Läs helgens program här! 

Tänk på att boka boende i god tid, det finns både hotellrum och fina nybyggda lägenheter. Allt boende ligger centralt på Skalets Torg nära eventet.

P.S. Ta med egen yogamatta.

Priser på boende

Hovde Hotell – 995 kr/rum & natt inkl. frukost, linne, handdukar och slutstäd.
Boka på www.skistar.com/vemdalen

4-bäddslägenhet, 975 kr/natt per lägenhet med självhushåll.
4-bäddslägenhet, 1250 kr/natt per lägenhet inkl. avresestäd
Linne & handdukar går att köpa till för 175:-/set
Frukost kostar 115:-/person och går att beställa extra.
Boka på tel. 0684-151 00 eller www.vemdalsskalet.com

Middag kan bokas på någon av våra restauranger vid Skalets Torg, läs mer om varje restaurang nedan:
Hovde Sportbar & Kök
Vemdalsskalets Högfjällshotell

Eventbiljetten kostar 1895:-/person, då ingår föreläsningarna, alla pass, 3 luncher och 4 fika.
Boka din biljett här. Först till kvarn, begränsat antal platser finns.

Föreläsare & inspiratörer under helgen

 

Henrik Ennart är en flerfaldigt prisbelönad vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet och författare till uppmärksammade böcker om mat, åldrande, livsstil och hälsa. Granskningen av miljardrullningen vid Nya Karolinska sjukhuset fick Guldspaden 2016. Tillsammans med kocken Niklas Ekstedt har han utforskat livsstilen i de blå zonerna, de platser på jorden där chansen är störst att bli 100 år gammal. I boken Happy Food – som blivit en internationell bestseller – och uppföljaren Happy Food 2.0 berättar Ennart och Ekstedt om den snabbt framväxande forskningen kring vår tarmflora och hur den mat ser ut som gör att både vi och våra bakterier kan må riktigt bra.

 

Tanja Dyredand är nu aktuell med sin kommande bok ”Skratta & Pausa: en helande guide för kropp och själ” Hon är cert. Holistisk Yogalärare med fokus helande yoga för kropp och själ (HoliYoga, MediYoga, Yin Yoga), Vipassana Meditationslärare, skrattyogainstruktör, TM-instruktör (Transcendal Meditation), gong- och klanginstruktör (Peter Hess), mindfulness coach (MBSR). Tanja är också certifierat medium/healier enligt 2-årig utbildning på engelsk collegenivå via internationella mediet Jeff Jones, intuitiv healer, kritallhealer och Reiki Master.

 

 

Maria Sundberg är vetenskaplig doktor inom biokemi och molekylär biologi med inriktning på proteiner och enzymer. Kostrådgivare, Hälso- och Träningscoach. Kettlebellinspiratör. Maria har sedan 2014 sökt svar på frågan: Kan vi se vältränade och hälsosamma ut på utsidan men ändå vara ohälsosamma inuti? Vad är de viktiga nycklarna för att hålla oss friska och vitala livet ut? Maria är född och uppvuxen i Härjedalen men är nyligen hemkommen till Sverige efter 11 år utomlands. Hon har bott och arbetat i Schweiz, Polen, och Tyskland. ”Stress kommer i så många olika former. Själv har jag upplevt den genom att flytta och byta socialmiljö många gånger. Jag har om och om igen behövt bygga upp livet. Det har varit påfrestande men jag har lärt mig mycket.”

 


Nina Hamrin är TCM Akupunktör.
 Nina äger och driver ZensNature.se. Utbildad 5 år inom Kinesisk akupunktur via bland annat Akupunktur Akademin i Stockholm med praktik på forskningssjukhus i Beijing, Kina, Dr Yang, Elisa Liao och Jana Särman. Hon använder sig av traditionell kinesisk akupunktur med behandlingsformer som kopping, moxa och Tui-Na massage. Utöver det erbjuder hon samtalsterapeut med KBT, NLP, samtal och har goda resultat som karriärkonsult. 
De senaste 15 åren har hon praktiserat Buddhistisk och Daoistisk meditation. Det har blivit qigong och taiji med praktik hos munkar i Kina med läraren Jana Särman. Under tio år ägde och drev hon gym, wellnesscenter och yogastudios och var en omtyckt yogainstruktör.

 


Boel Norman Högberg är Funktionsmedicinsk näringsterapeut med 16 års erfarenhet som terapeut inom området näringsmedicin. Även utbildad inom örtmedicin, bioenergi, frekvensmedicin, basmedicin, matintoleranser, mineralanalyser, DNA-tester, mm. Boel är en uppskattad och eftertraktad föreläsare inom området näringens betydelse för vår hälsa.

 

Susanne Ytterberg är utbildad traditionell coach och yogalärare . Hon har också utbildningen steg 1 psykoterapeut med fokus på KBT, ACT och Compassion. Hon är även vidareutbildad till Reiki master och medium. Redan tidigt upptäckte Susanne sin förmåga, men dolde den väl av rädsla att bli kallad udda. Som samtalsterapeut märkte hon att fler och fler sökte efter mer andliga svar. Då föll det sig naturligt för henne att börja bejaka sin förmåga. Numer arbetar Susanne nästan bara spirituellt, med andevärlden som arbetsgivare och tarotkort som redskap. Jobbar bl.a. tillsammans med TV-kända Vendela Cederholm.

 

Eva Wallén är en sann ”Lucky Lady”. Under åren har Eva experimenterat och följt sitt hjärta genom att lyssna inåt och accepterat alla sina känslor. Det har för henne blivit ett nytt sätt att leva, ett nytt sätt att tänka, ett nytt sätt att känna och det ger henne balans och harmoni inombords. Den kunskapen delar hon nu med sig av på sin youtubekanal och via föreläsningar.
På 90-talet byggde Eva upp Ekens källa – för hälsa, personlig utveckling och livsåskådning i Södertälje. Hon driver idag Salong Tant Grön – ekologisk frisör som ger healing med klippning på köpet.
Är nu aktuell med sin bok N.J.U.T.A –  Nu.Jag.Universum.Tro.Acceptans.

 

Lina Jarl är en uppskattad kroppsterapeut och utbildare som navigerar över ett brett spektrum av djup stillhet och expansiv rörelse. Hennes återkommande tema är att vara med sig själv som man är och lyssna till kroppens poesi.
 Lina arbetar internationellt med Embodied Yinoch utbildar kroppsterapeuter, hälsocoacher och yogalärare i grundläggande Kinesisk medicin samt Yin Yoga, Qi Gong och Do-In.
Utöver det coachar hon individuellt och grupper och håller klasser, kurser och retreats med rörelse och stillhet: Embodied Flow, dans, meditation, shiatsu.

 

Gro Johanna Kalén ärYogi, shaman, healer och musiker. Har genom åren studerat och utbildat sig inom ett flertal traditioner inom yoga och meditation. Undervisar, utbildar, inspirerar allt från nybörjare till yogalärare som vill fördjupa sig. Verkar i kärlek, sanning, hälsa, lycka och ljus.
Hon vandrar den shamanska vägen med vars metoder hon använder i healing och ceremonier.
Gro Johanna är även musiker och har rest runt hela världen med musiken. Ljudens helande kraft ligger henne varmt om hjärtat.

 

Peter Dahlbäck ägare Vemdalen Catering och har tillägnat hela sitt yrkes­verksamma liv inom restaurang­branschen och kan stoltsera med erfarenheter från både Aquavit i New York och Sverige till källar­mästare på Storhogna Högfjälls­hotell.
Peter har även filosofisk kandidat examen i Restaurang och måltids­kunskap. Han har en förkärlek till lokala råvaror och det svenska köket och älskar att hitta på nya menyer och bufféer.