Författare Tanja Dyredand

Och så kom snön…Update vecka 47 Vänliga Villan i Edsbro

 

Snön ja. Det vita knastriga som lägger sig som bomull på tillvaron. Täpper till ljuden och omger de sista försöken från sommarens grönska. Grönkålen kan du fortfarande skörda, liksom en och annan envis mynta i vår örtagård. Annars känns snön denna höst lite som en ursäkt att verkligen få gå i ide. Inte bara för våra växter, utan också för oss här.

Jag har nog aldrig varit tröttare än jag är denna höst. Det kan förstås bero på eftersviterna från hjärnskakningen, men också att jag denna höst tackat mer JA till aktiviteter än jag egentligen orkat med. Att köra över 11 yogaklasser/vecka plus kurser, föreläsningar, event har varit liiite övermäktigt faktiskt. Därför tänker jag mig inför våren 2018 samla mig något. Lyssna inåt. Hitta kraft och jobba mer med koncentrerade kurshelger istället för spridda drop-in-klasser här och där.

Update från gården då. Detta är ju vår andra senhöst/vinter här på Vänliga Villan i Edsbro och nu har vi  äntligen fått tak, väggar, el och värme till yogastudion/gårsbutiken/galleriet. Till det en otroligt härlig mellanvägg på plats som separerar yogadelen från gårdsbutiksdelen. Men mycket återstår förstås kvar gällande renovering där.  Närmast är att få in golvsocklar och dörrfoder – och el till ett litet rum som ska vara behandlingsrum. Ja och så upp med gardinstänger samt vajrar i taket för tygerna. OCH att färdigställa ett omklädningsrum.. OCH en toalett haha..så ganska mycket kvar ändå när man tänker på det. Vi gör lite i taget och tanken är att vi har ”riktig” premiär under senvår 2018.

Så idag, måndag, som är min lediga dag, tänker jag mig därför fixa lite i studion. Dels pyssla med julfint som vi ska ha på den lokala julmarknaden (3 december) och i Knutby (9 dec). Fick en idé att göra om gamla hängare till julkransar ha ha ha, får se om jag lyckas 🙂  Utöver det har jag fått många mejl/meddelanden om när det kommer upp något nytt på youtubekanalen – svar: SNART. SÅ lugn kära yogi – det kommer, hann (läs orkade inte) fixa i helgen pga behövde vila huvudet. Men nya övningar kommer upp liksom en spotify-lista till min mjukyoga. Så stay tuned…

Som vanligt kan du alltid följa  mig dygnet runt på

Instagram: @mindfully_tanja

Facebook.com/vanligavillan

Facebook.com/yogaiedsbro

 

Här nedan ser du mobil-bilder på nya mellanväggen… ska ta riktigt fina bilder sedan när vi piffat lite till. OBS möbler och mattor är enbart tillfälliga. Det ska in en soffa i hörnet och så äkta riktiga avkapade björkstammar som rumsavdelare…men det känns ändå sååå stort att äntligen fått mellanvägg på plats. TACK älskade pappa Lauri som snickrade ihop den när vi var i Berlin

20171116_115349

Fönstren du ser i mellanväggen är handgjorda av Helge som drev snickeriverkstad i exakt samma lokal på 60-talet. Handblåst glas och handsnickrade! En riktig kulturskatt vi hittade i ladan när vi flyttade in och som vi gav nytt liv till. Golvet i gårdsbutiken är original från snickeriverkstaden. Däremot i yogadelen lade vi ju nytt golv kommer du ihåg?..haha..här är vlogg från när jag såpskurade den för hand för bästa finish

20171116_115405

Och på andra sidan väggen står jag med min yogamatta och leder klasserna..

Här får 15-20 yogisar plats att yoga, meditera, vara på event och föreläsningar. Detta är min DRÖM, att behöva gå 20 meter för att gå till ’jobbet’. En egen yogastudio hemma!

Nu ska det upp gardiner och vajrar i taket för tyger så att vi bonar in studion ordentligt. Och så golvsocklar och dörrfoder till dörrarna. Taklampor har jag beställt på nätet för säkert 1,5 månad sedan men vet inte var de är nu. Kommer kanske lagom till jul hoppas jag!20171022_153021

NAMASTE fina du. Älskar Namaste-skylten som nu får husera ovanför buddhan. Den fick jag förra året i Sitges som tack av deltagare på träningsresan. Sorry dock för grynig bild men det var så mörkt igårkväll när jag tog den.

Ps…just det, jag har klippt av mig håret också i en axellång fransk uppklippt bob..så hejdå extensions och slitna toppar!20171116_184332