Yoga

Var ett LuciaLjus själv – Lucka 13 #Vänlighetskalendern

Älskade du. Hoppas din Luciadag är underbar. Nu sprider vi ljus och vänlighet till oss själva! Dags för lucia-luckan #13 – hoppas du gillart!

Gör så här:

  • Sätt dig bekvämt, stå upp eller om du föredrar att ligga ned.
  • Blunda och ta ett djupt andetag så att magen höjer sig, håll andan, och andas ut. Upprepa tre gånger.
  • Föreställ dig sedan att du har ett ljus runt hela dig.
  • Ett ljus som är vänligt, fyllt med omtanke, värme och medkänsla från dig till dig själv.
  • Föreställ dig att du är ljuset själv
  • Upprepa sedan: tack att jag får vara i detta vänliga ljuset idag. Tack att jag är fylld med vänlighet, omtanke, medkänsla och värme från mig till mig själv som en gåva.
  • Tacka dig själv sedan att du tagit dig tid till vänlighet.

Vår egen lilla lucia här

Hur brukar du fira Lucia? Många har ju lussetåg med barnen, eller aw med företaget/vänner, och för vissa är det lucia-party som gäller. Hos oss har vi som tradition att lussa för varandra. När jag och lillasyster Mette bodde hemma lussade vi för mamma och pappa. Jag har anammat det, så nu lussar jag, Coco (ofta Olivia också) för Joakim.

Men just i år kan jag berätta att vår Luciamorgon var allt annat än lugn – den stavades KAOS ha ha ha.  Först försov  vi oss och det blev en galen morgon med att åka i fyra olika vädersträck (läs panik-gå-upp-klä-på-oss och hitta till bästa bussen) då Olivia skulle på  super-turné, sjungit och lusat på mängder av äldreboende, företag och annat dagen lång.

Sedan följer den knäppare scenen efter den andra, skämtar inte.  Har nu haft tre sådana dagar på raken denna vecka så börjar undra om det är något i luften. Vet inte hur det är med dig, men tycker ofta att  det inte så typiskt att när man redan är sen, så ska kollektivtrafiken också försenas. Så morgonresan  slutade med att vi fick ta panik-taxi från Danderyds Sjukhus för att åka till Mall Of Scandinavia, som var nästa ställe Olivia skulle lussa på. Då kommer vi på att lucia-särk ligger kvar i skolan, varav jag bokstavligen springer i varje butik och i ”ren panik” frågar och letar efter lusse-klänning. Slut överallt. Överallt. Hittade till slut i en vanlig matbutik (!) exakt 3 minuter innan hennes framträdande, så får springa typ OS-guld-snabbt genom halva köpcentrat. Men jag hann. Så det var r bara att andas, LE, försöka vara mindfull och —eh nä…ha ha ha…nu fick hon sin särk, och har lusat över hela Stockholm.

Allt ordnar sig alltid. Till det bättre. Nu har vi en svinsnygg särk med broderad hals ens. Och själv tog jag time-out när jag ändå var i Stockholm, la in mig på Centralbadet. Här har jag mediterat, andats, hängt i HU-bastun i kristallbastun, soakat runt som fisk i vatten, bubblat pool och myst. Extra roligt att träffa världens bästa Felicia Margineanu som var där med sin pojkvän. Älskar möten som är helt oplanerade men helt perfekta!

Så WOW vilken lucia. Och jag och Coco, vi lussade nu, på kvällen, till en mycket glad Joakim. Så fortsätt att sprida ljus var du än går. Oavsett vad som händer under din dag!

Skickar dig som behöver det lite extra ljus, healing och omtanke

Kramaste (Namaste med kram)

/Tanja

48080605_442872679451037_7440225662801018880_n

Coco och jag lusar lite 😀

tanja-dyredand-lucia

 OBS du vet väl att storyn bakom Lucia och varför hon blev helgonförklarad ? Det är en ganska så bra feminiskt-story! Skriver idag om den på min instagram @mindfully_tanja – många har ibland inte en aning om varför de firar något, utan gör det bara för att ”man alltid gjort så”. Bra tt läsa på och tänka till.

48172268_10155611087032237_1933357383443021824_n