Vegan wrap, mockaruta, chiapudding med guldmjölk, Recept från WS
Mumsigaste recepten från helgens workshop på Studio Karma kommer här: Vegansk wrap, chiapudding med guldmjölk och mockaruta & rawf food-bollar.
Du som vill gå min DagRetreat med mitt utvecklade yogakoncept ”Läkande Yoga/Relax, rewind, hela & be kind” i sommar (nya personer och nya energier förändrar alltid workshop) Kan välja mellan två datum
- söndag 15 juli, 10-15.30 i vår yogastudio i Edsbro
- söndag 26 augusti, 10-15.30 i vår yogastudio i Edsbro
Jag åker på Sverige-turné även med mitt nyarbetade yogakoncept. Så är du sugen på att få det till dig, hör gärna av dig till tanja@stressaav.nu 😀
Vegan Wrap med falafel
- 1 majstortilla/person
- Riven råkost: morötter, rödbeta, grönkål, vitkål, rödkål (här kan du välja sådant du älskar)
- Strimlat grönt: babyspenat, ruccola, romansallat
- Sedan i tortillan brer du på en klutt av hummus och ärtpesto. Receptet nedan räckte till 13 tortillas.
- Hummus: gjord på 1 paket kiärtor, 1msk tahini, 2msk havregrädde (oatly den svarta), 1 vitlöksklyfta, saften från 1 citron, 2tsk cayennepeppar, 2msk sesamfrön, 2msk olivolja, 2msk färsk hackad koriander, 2tsk svartpeppar. Kör i mixer klart. Smaka av med ev. salt.
- Ärtpesto: 2dl ärtor, 2dl solrosfrön, 2msk olivolja, 1msk tahini, 3msk havregrädde (oatly den svarta), 2tsk tamari soya, 3tsk cayennepeppar, salt och svartpeppar efter smak, 1 näve rensade och tvättade färska nässlor som jag hackat (kan uteslutas), några droppar färsk citron – kör i mixer.Smaka av med ev salt.
- Falafelbullar enligt önskemål. Jag hade fryst falafel vegan från Hälsans kök som jag stekte till. Jag hann inte göra egen falafel denna gång.
- Tahinisås att ringla på: 1dl havregrädde (oatly den svarta), 2msk tahini, 1msk tamari soya, 2msk olivolja, 3msk risvinäger alt färsk pressad citronsaft. 2tsk chiliflakes, 3tsk tomatpurré, 2tsk sesamfrön – mixa och smaka av med salt och svartpeppar.
Mockaruta med sting + botten blev raw bollarna
Så här gör du botten:
Detta är ett perfekt grundrecept för tårtbotten med choklad som du också kan använda till ex. Raw Chokladbollar. Till worskhop på Studio Karma gjorde jag alltså dubbla bottensatser. Till raw-bollarna lade jag även till 3msk lakritspulver. Självklart väljer du ekologiska alternativ om du kan.
- mixa i matberedare 2,5 dl solrosfrön,
- 2dl cocosflingor,
- 4msk kakaopulver
- 6-7 stora urkärnade dadlar,
- 1-2 tsk chili el cayennepeppar,
- nypa himalayasalt
- och sedan sist i 4-5 msk cocosolja du värmt rinnig över vattenbad. Beroende på hur konsistensen blir i din mixer behöver du ev tillsätta lite vatten. (Tål du inte kokosolja – kan du ha i 2 msk god rapsolja).
- Ibland behöver du köra matberedaren ett tag..så att du får en smet som du kan forma till “bollar” osv
Tjoffa ut din botten sedan i din form. Du kan välja en springform om du vill ha rund tårta eller som jag gjorde den i platt ungsform för att skära upp som rutor sedan. Har också tidigare gjort denna i muffinsformar och det går så klart också utmärkt! Låt fantasin flöda kära du.
Så här gör du fyllningen.
- Värm upp 0,5dl kokosolja över vattenbad eller i micro.
- Blanda i 1 dl kakaopulver i den nu rinniga oljan
- Tillsätt naturlig sötning i form av agavesirap, lönnsirap, honung eller dyl. Jag hade i ca 3-4 msk agavesirap men du måste smaka av hur söt du vill ha rinniga raw chokladen. Jag gillar när den inte är SÅ söt.
- Tillsätt 3msk starkt kaffe alternativt om du maler 3tsk kaffebönor till ett eget pulver.
- Tillsätt knivsudd himalaysalt och 4 tsk vaniljpulver
- Valfritt (ex 1-2 cm riven ingefära, jag älskar att ha i detta och tycker det blir kanongott.
- Du har nu fått en raw choklad och dags att göra kokosgrädden.
- Till kokosgrädden gröper du ut det “feta ” från en kokosmjölksbunke – och vispar med elvisp så att du får en “grädde” . Jag tillsatte 1 tsk agavesirap men det är tillval.
- Sedan vänder du försiktigt din “chokladkräm” i kokosgrädden och tjoffar chokladfyllningen över din botten.
Sedan är det dags för härligheten att “stelna till” antingen över natten i kylskåp eller 3-4 timmar i frys. KLAR att servera. I söndags serverade jag dessa med ätbara penséer för att de blev så himla vackra då!
Chiapudding med guldmjölk och röda bär
- En sats chiapudding: 3 msk chiafrön I 2 dl plantbaserad mjölk/valfri komjölk om du föredrar det! Rör om och låt stå över natten
- Ha i guldmjölk. Recept via länken här http://stressaav.nu/plantbased-vegetarisk-mat/recept-guldmjolk-och-notmjolk-ny-video/
- Toppa med vad du vill och då gärna röda bär
- .Njut