Plantbased Vegetarisk Mat

Vegan wrap, mockaruta, chiapudding med guldmjölk, Recept från WS

 

Mumsigaste recepten från helgens workshop på Studio Karma kommer här: Vegansk wrap, chiapudding med guldmjölk och mockaruta & rawf food-bollar.

Du som vill gå min DagRetreat med mitt utvecklade yogakoncept ”Läkande Yoga/Relax, rewind, hela & be kind”  i sommar (nya personer och nya energier förändrar alltid workshop) Kan välja mellan två datum

Jag åker på Sverige-turné även med mitt nyarbetade yogakoncept. Så är du sugen på att få det till dig, hör gärna av dig till tanja@stressaav.nu 😀

 

30723841_10155143044992237_7270146796125421568_n

Vegan Wrap med falafel

  • 1 majstortilla/person
  • Riven råkost: morötter, rödbeta, grönkål, vitkål, rödkål (här kan du välja sådant du älskar)
  • Strimlat grönt: babyspenat, ruccola, romansallat
  • Sedan i tortillan brer du på en klutt av hummus och ärtpesto. Receptet nedan räckte till 13 tortillas.
  • Hummus: gjord på 1 paket kiärtor, 1msk tahini, 2msk havregrädde (oatly den svarta), 1 vitlöksklyfta, saften från 1 citron, 2tsk cayennepeppar, 2msk sesamfrön, 2msk olivolja, 2msk färsk hackad koriander, 2tsk svartpeppar. Kör i mixer klart. Smaka av med ev. salt.
  • Ärtpesto: 2dl ärtor, 2dl solrosfrön, 2msk olivolja, 1msk tahini, 3msk havregrädde (oatly den svarta), 2tsk tamari soya, 3tsk cayennepeppar, salt och svartpeppar efter smak, 1 näve rensade och tvättade färska nässlor som jag hackat (kan uteslutas), några droppar färsk citron – kör i mixer.Smaka av med ev salt.
  • Falafelbullar enligt önskemål. Jag hade fryst falafel vegan från Hälsans kök som jag stekte till. Jag hann inte göra egen falafel denna gång.
  • Tahinisås att ringla på: 1dl havregrädde (oatly den svarta), 2msk tahini, 1msk tamari soya, 2msk olivolja, 3msk risvinäger alt färsk pressad citronsaft. 2tsk chiliflakes, 3tsk tomatpurré, 2tsk sesamfrön – mixa och smaka av med salt och svartpeppar.

Mockaruta med sting + botten blev raw bollarna

raw-vegan-brownie-formex-loveforever-mindfullyraw-956x735

Så här gör du botten:

Detta är ett perfekt grundrecept för tårtbotten med choklad som du också kan använda till ex. Raw Chokladbollar. Till worskhop på Studio Karma gjorde jag alltså dubbla bottensatser. Till raw-bollarna lade jag även till 3msk lakritspulver. Självklart väljer du ekologiska alternativ om du kan.

  1. mixa i matberedare 2,5 dl solrosfrön,
  2. 2dl cocosflingor,
  3. 4msk kakaopulver
  4. 6-7 stora urkärnade dadlar,
  5. 1-2 tsk chili el cayennepeppar,
  6. nypa himalayasalt
  7. och sedan sist i 4-5 msk cocosolja du värmt rinnig över vattenbad. Beroende på hur konsistensen blir i din mixer behöver du ev tillsätta lite vatten. (Tål du inte kokosolja – kan du ha i 2 msk god rapsolja).
  8. Ibland behöver du köra matberedaren ett tag..så att du får en smet som du kan forma till “bollar” osv

Tjoffa ut din botten sedan i din form. Du kan välja en springform om du vill ha rund tårta eller som jag gjorde den i platt ungsform för att skära upp som rutor sedan. Har också tidigare gjort denna i muffinsformar och det går så klart också utmärkt! Låt fantasin flöda kära du.

Så här gör du fyllningen.

  • Värm upp 0,5dl  kokosolja över vattenbad eller i micro.
  • Blanda i 1 dl kakaopulver i den nu rinniga oljan
  • Tillsätt naturlig sötning i form av agavesirap, lönnsirap, honung eller dyl. Jag hade i ca 3-4 msk agavesirap men du måste smaka av hur söt du vill ha rinniga raw chokladen. Jag gillar när den inte är SÅ söt.
  • Tillsätt 3msk starkt kaffe alternativt om du maler 3tsk kaffebönor till ett eget pulver.
  • Tillsätt knivsudd himalaysalt och 4 tsk vaniljpulver
  • Valfritt (ex 1-2 cm riven ingefära, jag älskar att ha i detta och tycker det blir kanongott.
  • Du har nu fått en raw choklad och dags att göra kokosgrädden.
  • Till kokosgrädden gröper du ut det “feta ” från en kokosmjölksbunke – och vispar med elvisp så att du får en “grädde” . Jag tillsatte 1 tsk agavesirap men det är tillval.
  • Sedan vänder du försiktigt din “chokladkräm” i kokosgrädden och tjoffar chokladfyllningen över din botten.

Sedan är det dags för härligheten att “stelna till” antingen över natten i kylskåp eller 3-4 timmar i frys.  KLAR att servera. I söndags serverade jag dessa med ätbara penséer för att de blev så himla vackra då!

shiapudding-och-guldmjolk

Chiapudding med guldmjölk och röda bär