Mindfulness,  Yoga

Att växa, utvecklas och släppa taget

 

Ibland stängs dörrar vi inte tänkt oss stängas. Ibland hamnar vi på återvändsgränder, får motstånd. Men kom ihåg: varje stängd dörr, återvändsgränd, varje motstånd är en påminnelse om att det är en annan väg du ska gå.

Ofta när vi inte uppnår något vi haft förhoppning om att nå/ha/uppleva, kommer besvikelsen, följt av ledsamhet, kanske kopplat till en känsla av misslyckande. Vi kan också reagera med ilska, känsla av otillräcklighet.

Alla dessa känslor är normalt, och en del av växande-processen. För när vi tvingas ur vår snitslade trygga bana, det är då utveckling kan äga rum. Du växer. Genom att se dessa känslor & bejaka dem för att sedan kunna tackade dem innan du släpper taget om dem, kan du komma vidare

Vissa av dessa känslor kan vara smärtsamma. Framförallt om förändringen du utsätts för kommit som en blixt från klar himmel. Eller är av anledning du själv inte skulle valt. Då ställs allt på din spets. Det är först en chock för att sedan kunna bearbeta känslan i lugn och ro. .

Alla processer måste få ta den tid det tar. Så bara landa i processen. Gråt om du vill gråta. Skrik om du vill skrika. Låt det som behöver komma ut. Men tillåt dig själv också sedan att tacka för det och kunna släppa taget. Att släppa taget om det som inte längre ger dig energi, som är en energitjuv. Vi har en förmåga att älta saker, om och om igen, istället för att varje gång din tanke dyker upp, se den, bekräfta den för att sedan kunna tacka för de visdomar/lärdomar du fått med tanken, och sedan säga tacksamt hejdå till den. Du är värd det. Du är värd att kunna släppa taget. Du är värd att kunna förlåta, förlåta andra men framförallt förlåta dig själv. Du är tillräcklig.

De dörrar som stängs gör det av en anledning. Alla återvändsgränder och slutna dörrar är ALLTID början på något nytt.

Så börja din livsresa åter igen, sätt upp nya mål, visualisera, attrahera, öppna dig för din förändring och ta emot. TACKA när du hittar rätt.

Att hitta tacksamhet när det är som svårast är en utmaning. Framförallt om din process för utveckling i sig är som en hinderbana eller bergbestigning. Men älskade du: försök ändå när det är som jobbigast att gripa tag i de saker som du faktiskt kan vara tacksam för. Känslan av tacksamhet föder nämligen fler känslor av tacksamhet och är en viktig pusselbit i att hitta balans.

Idag skickar jag dig som behöver det lite extra ljus, styrka och healing från Sveriges Vänligaste villa. Så tacksam att jag imorgon är inbokad på en privat skrattyogaklass på en möhippa i Stockholm. Tack livet. Tack!

Många kramar

//Tanja

Foto: Joakim Dyredand