Mindfulness,  Samarbeten

Exklusiv intervju Me Anima inför Stockholm Beauty Week 16 maj

30716310_10155150091007237_5183424213670690816_n 30741809_10155150091302237_8726040756990509056_n

Boka genast in 16 maj klockan 9:00-10:00 då du får meditera med mig och Me Anima under Stockholm Beauty Week! Har just fått AMAZING ekologiska och veganska oljor att utgå från och meditations-oljan Serenity är min absoluta favorit just nu.

Inför den 16 maj har jag nu fått exklusiv intervju med grundaren Katties Åkesson om oljor och stress. Enjoy och så hoppas jag att vi ses den 16e maj. Det kommer att bli MAGISKT att starta dagen med meditation. Jag guidar dig in i tillsammans med Me Aminas meditationsolja!

Katties Åkesson du är Mrs. Olja i Sverige, hur började ditt intresse för oljor?

– Jag älskar oljor och naturen. All typ av läkning finns i naturen. Det handlar bara om att hitta rätt ingredienser, utvalda med omtanke och mycket hjärta. Jag är så lycklig för att få göra det jag älskar och dela med mig av min kunskap om aromaterapi. Att få djupdyka ned i naturens lkande skafferi för att hitta det som kan hjälpa andra.

– Mitt eget märke Me Anima har verkligen fått växa fram med tiden, allt för att innehålla kvalitativa ekologiska och veganska produkter. Jag bodde i Florida tidigare och upptäckte tidigt växternas läkande egenskaper. Aloe Berbadensis blev min första läkeväxtkärlek där jag utforskade växtens egenskaper såsom att använda den som hårinpackning, ansiktsmask, efter solning med mera. När jag sedan som certifierad hudterapeut 1990 återvände till Stockholm fördjupades mitt intresse ytterligare inom läkande hudvård. Jag började på anrika Sturebadet där samarbetet med Kerstin Florian gav mycket inspiration. Kerstin Florians produkter, som baserades på växternas läkande förmåga, var på den tiden ganska udda. Men för mig var det som en riktig aha-upplevelse. Något som i sin tur sedan ledde till att jag utbildade mig till aromaterapeut. Det blev ytterligare en resa för sig. När jag sedan började tillverka produkter först för eget bruk blev vänner till sig och plötsligt växt min så kallade ”hobby” till vad det är idag.

Var hittar du din inspiration från?

– Att jobba med ekologiska hudvårdsprodukter inom olja är ren och skär kärlek. Det känns som att vara i en spännande konstant resa. Inspirationen kommer till mig precis från överallt. Jag brukar säga att det är som att min hjärna ”poppar popcorn”. Största inspirationen är när jag märker att aromaoljan jag tillverkat verkligen hjälper någon annan. Exempelvis när en person med Psoriasis blev hjälpt av min olja. Det finns så mycket vi kan lära oss från växtriket och vår natur. Det handlar också om att ha stor respekt och samtidigt hålla ett vakande öga på forskning inom olika områden. Sedan finns mycket regler och lagar i Sverige som vi behöver se till att följa.

Din egen favoritolja?

– Det pendlar så klart oerhört mycket. Kanske för att jag är så engagerad i alla oljor jag jobbar med. Så att välja ut bara en är svårt utan det skulle få bli nya meditationsoljan ’ Serenity’ som alla får testa lite närmare under den 16 maj på Stockholm Beauty Week klockan 9.00-10.00 på vår morgonmeditation som yoga- och meditationslärare Tanja Dyredand håller i. Förutom den är en annan favorit min ’Anti Aging Face Oil’ som jag valt att kalla ’AntiTant olja’. Den är otrolig verksam och ger bra effekt på hud enligt de som använt den och som extra plus också harmoni för själen. Sista favoriten just nu är vår unika tatueringsolja som verkligen hjälper huden att läka.

När du ska stressa av själv vad gör du då?

– Jag mediterar med vår meditationsolja. Det är min stund för dagen. Det är min son som lärt mig och inför meditationen inhalerar jag Serenity. Här i meditationen får jag min styrka för dagen, jag hittar tacksamhet. För visst har jag mycket att vara tacksam över. Att exempelvis få jobba med mitt drömjobb, skapa och dela med mig av min kunskap inom kemi, dofter och oljor från naturens läkeväxter. Det brinner jag för, så jag hoppas att vi ses den 16e!

Du hittar mer info om alla fina ekologiska och veganska oljor på www.meanima.se

Du kan också följa Me Anima på sociala medier här:

www.instagram.com/meanima

www.facebook.com/meanima