Astrologi,  Författare Tanja Dyredand

Medkänsla, omtanke och förändring när April månads fullmåne strålar idag

 

Jag lägger ut mina kristaller i blommandala denna tisdagens morgonmeditation innan Yin Yoga och välkomnar aprils fullmåne. Fylld av omtanke, medkänsla men också ytterligheter och förändring.

Idag, den 11 april är det fullmåne. Jag vet inte hur det är med dig, men cirka tre dagar innan fullmåne och några dagar efteråt har jag alltid svårt att sova. Mycket konstiga drömmar och känslor i omlopp.

Inför idag har det så klart varit mycket annat också. Den där konstiga tomma känslan efter terrordådet. Som när man simmat länge under vatten och plötsligt dyker upp. En öronbedövande tomhet. Samtidigt som man i nästa sekund känner oerhörd tacksamhet som fyller varje ens cell. Tacksamhet för att vår familj är ok och för allt vi har. För att sedan åter igen dyka ned i djupet där tårar och omtanke för offren samt deras familjer. Samtidigt en innerlig förhoppning om att det MÅSTE gro något vackert från allt det hemska. För vi måste kunna släppa taget om alla starka känslor, blicka framåt och gå vidare.

Därför känns morgonmeditationen just idag så otroligt skör, varsam och återhämtande. Ett sätt för mig att få inre kraft.

Enligt astrologisk uträkning går aprils fullmåne in i vågens tecken, luftens tecken och också det stjärntecken jag är född i. Vågen står får balans, godhet, kommunikation och partnerskap. När månen står i vågen är det perfekt tid för att sätta sig in andras ’skor’ och fundera på vad du kan göra för andra. Hur kan du finnas där till hjälp? Hur kan du finnas här för världen?

Detta är en perfekt tid att hjälpa andra, samtidigt som det också är en perfekt tid att ta dig tid att hjälpa dig själv. Ytterst kan du inte finnas där för andra, om du inte sätter dig själv i första rum! Vad kan du göra för dig? Hur kan du finnas där för hjälp till dig själv?

Det vi också ska komma ihåg är att en fullmåne är motsats till en full sol, dvs nymåne. När vi står inför ytterligheter skakar dessa också om vår tillvaro. Ytterligheterna kan bestå i att det kan bli obalans i arbete och fritid, i ego kontra inre känslor – något som kan leda till personliga inre konflikter om känsla att inte ha tid, att inte finnas till för alla. Saker som på sikt kan påverka och dränera din energi.

Under aprils fullmåne står också venus och merkurius i retrograde – som står för stora förändringar. Så var försiktig med vem du ägnar din energi åt, vem du väljer att hjälpa. Men förändring är också en viktig komponent till utveckling. Av varje möte utvecklas du själv som person. Så om du har en förändringsprocess framför dig, var varsam men också öppen för den processen!

Sammanfattningsvis enligt astrologi, ska du omfamna känslan av medkänsla, omtanke och kärlek till att kunna hjälpa. Dig själv i första rum, sedan andra väl utvalda i din närhet. Lita på din inre kompass, din inre energi. Nu är också tiden att vara extra snäll mot dig själv. Ta dig tid att bearbeta eventuell emotionell energi. Skäm bort dig själv, med avkoppling och återhämtning. Tid att vara stödjande och kärleksfull mot dig själv och andra.

Personligen ska jag omfamna påsklov med tonåringen. Ta långa härliga skogspromenader och njuta av moder natur. Vi fick en härlig extra bonusgåva i söndags när Joakim kapade angripna gamla grenar på en av våra ståtliga björkar i form av nyttig björksav (ca 5 liter fick vi!). Den tänker jag mig förvalta och göra svagdricka som puttrar lagom till påsk. Sedan ska jag också förbereda härliga behandlingar till på söndag, såg att det finns klangmassage och annat som ännu inte är bokat så kanske om du vill ge bort en härlig behandling till dig själv i påskägget?

Ska också förbereda en magisk & ljuvlig påsk yoga yin till på skärtorsdagen med blog- och kristallmandala 17.30-18.45 – är du sugen på att komma, komsi. Ingen förbokning utan du är på plats 10 minuter innan. Kyrkogatan 11 i Norrtälje!

Ha en underbar tacksamhetstisdag, andas in, andas ut – NJUT. Namaste, Om, Shanti, Shanti, Shanti, Om!

kramaste