Yoga

Sänk kraven på dig själv- Här sitter jag och DUGER

 

 

Om vi skulle starta denna veckan och inte vara så hårda mot oss själva? Bara sänka kraven, på och utanför yogamattan!

Hur många gånger har jag hört mig själv säga det till mig själv genom åren? Jag har sagt det högt till mig själv, tyst till mig själv, min omgivning har vänligt påmint mig då och då. Att sänka mina egna krav på mig själv. Att parollen ´good is enough´betyder: ja jag har gjort mitt yttersta, jag kunde inte göra mer och att det faktiskt är gott nog!

Ändå hamnar jag där då och då, fortfarande.  Nu igår var en reporter här från Norrtälje Tidning tillsammans med en fotograf som ville göra en intervju med mig om min yoga och om vår personliga yogastudio här i Edsbro, Vänliga Villan. I förra veckan blev jag intervjuad i SR/Popula. Så tacksam för detta och överväldigad att bli intervjuad. När väl intervjuerna var över och jag ligger i soffan kommer de här knäppa tankarna: vad sa jag egentligen, har jag gjort bort mig, borde jag sagt si eller så egentligen.

Självkritikern i mig tar som aldrig stopp. Den följer sedan  även till mattan under kvällsyogan. Borde jag inte kunna gå liiite djupare in i catepillar pose, hur ser min nedåtgående hunden ut ikävll ändå, igår stod jag på mina fötter idag är vaderna så galet spända, varför kan jag inte komma ned i varv när jag mediterar. Plötsligt tar de där inre kritiska tankarna över. Kritiserar, skäller ut och ger mig bara dålig självkänsla.

Ja, så klart att jag vet att de här tankarna är helt meningslösa. Att det är riktiga energitjuvar. Känslor som är experter på att ge dig själv skam- och skuld-känslor. Att ju mer du argumenterar emot desto mer fylls du av dem.

Här sitter jag och DUGER– Bli vän med din känsla!

Men det finns ett bra knep jag lärde mig under min mindfulness coach-utbildning som jag tänkte dela med mig av till dig kära läsare. Det är att bli vän med din känsla. JA, jag vet det känns märkligt att omfamna en känsla som ger dig kritik.

Och. Det fungerar!

Så, varje gång din inre kritiker dyker upp – säger du antingen högt eller tyst för dig själv ”Hej du känslan. JA, jag ser dig och tack för att du lär mig något nytt idag. Men nu säger jag hejdå till dig så att jag kan sitta här och duga, för jag duger perfekt som jag är. Det är jag värd”.

Testa, nästa gång du börjar kritisera dig själv. 

Perfekt för alla tankar om allt vi ”borde” hunnit, ”Skulle” gjort, ”borde” vara och så vidare.

Forskning brukar säga att det tar minst 28 dagar att bryta en (o)vana eller starta en ny vana. Så även om det känns ´konstlat´

Så idag. Sitter jag här och duger, med vårt vardagsrum som mitt kontor och har just hemma-spa:at mina tånaglar i blåa toner.

Idag är jag nämligen värd att duga. Precis perfekt som jag är. Imorgon eller torsdag kommer reportaget i tidningen, då får ni så klart länk till den. Och JA – jag ska duga bra då också!

Skickar dig en stor kram och ljus som behöver det lite extra idag. Ta hand om dig och de du älskar lite extra.

Namaste med kram

//Tanja

27848262_10154988374362237_602155675_n