andlighet,  Astrologi,  Författare Tanja Dyredand

Sol i Oxens tecken 20/5 – GRATTIS Oxe

Nu strålar solen in i Oxens tecken för 2022. Grattis du Oxe, nu börjar din tid. Oxens tecken som har härskarplaneten Venus och även månen.

Oxen jordnära, generös, godhjärtad, praktisk, trygg, rutin-älskande, uthållig, envis, romantisk, passionerad och vill gärna ha guldkant på tillvaron: så brukar Oxens stjärntecken definieras kortfattat. Karaktärsdrag är trygghet, motto är ”jag äger” och nyckelord ”jag bevarar”.

Oxens element är jord. Och att vara i naturen eller påta i trädgård, fixa med blommor och allt levande hör oxens tid till. Så njut extra just nu av allt som växer upp omkring oss!

Oxen med Venus som sin härskarplanet längtar också efter guldkant på livet, skönhet och njutning. Njut lite extra nu, unna dig lyx, det där lilla extra.

Trygghet, rutiner och allt med familj är andra energier som blommar upp extra i oxens tid. Ta dig därför tid att värna om din familj, hitta rutiner som gör din tillvaro till det bättre och hitta trygghet just nu.

Just denna månad, april i år, är extra spännande då vi har inget mindre än två nymånar och en fullmåne. Då Oxen härskas av månen påverkas vi även av månens känslofyllda, omhändertagande och moderliga kraft lite extra nu. Vi hade en fullmåne den 16/5 i Vågen och nu kommande nymånen i Oxen den 30/4.

Kristaller för oxens tid 2022 är: smaragd, rosenkvarts, tigeröga, röd jaspis, ametist, grön malakit.

Tarotkort: Kort nr. 5 i stora Arkana: The Hierophant eller ”översteprästen” är oxens tarotkort. Kortfattat kännetecknas The Hierophant av ordning, reda, rutiner, målmedvetenhet och struktur. Står för visdom, klokhet, universell sanning och brobyggare.

Ledord för balans här är: frid och harmoni utanför ”det materiella”.

Ha en magisk tid du som är född i Oxen, men även vi andra stjärntecken njuter så klart i oxens tid!