vänliga villan

Vi klipper hål i tiden tycker jag

vanliga-villan-tanja-edsbro-4På ovanvåningen snurrar just nu en tvättmaskin. Annars är det bara minna fingrar mot tangentbordet och en ivrigt pickande fågel på fönsterbrädan som hörs. Det är ett år sedan vi fick nycklarna hit till vår gård. Stora flytten med möbler och bohag gick sedan i slutet av september.

Det är så märkligt det där med tid och tidsuppfattning tycker jag. Ibland känns det som vi alltid bott här. För att i nästa andetag är allt så nytt igen. Oupptäckt. Som igår.

Igår när himlen plötsligt bestämde sig för att öppna sig för de värsta skyfallen jag någonsin upplevt i Sverige. Likt monsunregn, minus värmen då det igår endast ville vara runt 9 plusgrader här. Ögonblinande regnfall följt av otäckt mullrande åska.

Jag pep in i stora ladan när ett av skyfallen kom över mig och hunden. Att äntra någon av alla dörrar till ladan är som att gå på upptäcktsfärd. En skattkammare från försvunnen tid. Vi köpte ju rakt av inredningen som fanns i den liksom i den gamla snickeriverkstaden som vi nu renoverat till yogastudio/gårdsbutik och galleri. Cirka 40-talet handgjorda fönster har vi hittat här bland bråte, liksom en gammal fungerande vävstol. Gårdagens fynd blev handgjorda träskidor och en kälke. Perfekta att damma av till adventsmarkanden i december.

Nu sitter jag här och bara njuter. Av te och att solen idag tycks värma bort de ynka sju plusgraderna som termometern visade när jag gick ut med hunden imorse. Jag blickar tillbaka på bilderna som togs för ett år sedan då vi stod här med nycklarna för första gången. WOW vad vi hunnit med mycket åndå. Våra loppis- och vintagefynd som samsas med ärvda möbler. Rummen som sakta får fyllas allt eftersom. Att gå från rum till rum här som att klippa ett litet hål i tiden. Perfekt ibland för att få lite perspektiv och komma ihåg vad som är viktigt här och nu.

 Nästa vecka kickar dotterns gymnasium igång och med den all höstens bestyr. Nu ska vi ta veckan och dagarna bara som de kommer. Andas. Njuta och att landa. Ha nu en magisk och härligt mindful måndag. Kom ihåg att ta dig tid att bara andas. I alla fall lite då och då. Exakt det gör jag just nu. Här i Sveriges vänligaste Villa

Foto: alla foton från oss ovan och nedan har jag tagit ..

vanliga-villan-tanja-edsbro-21 vanliga-villan-tanja-edsbro-20 vanliga-villan-tanja-edsbro17vanliga-villan-tanja-edsbro-6 vanliga-villan-tanja-edsbro-13 vanliga-villan-tanja-edsbro-9

 

vanliga-villan-tanja-edsbro-11 vanliga-villan-tanja-edsbro18 vanliga-villan-tanja-edsbro15 vanliga-villan-tanja-edsbro64 vanliga-villan-tanja-edsbro vanliga-villan-tanja-edsbro10vanliga-villan-tanja-edsbro-22