Yoga

International Yoga Day – nay eller jay?

 

Du är komplett. Du vet väl om det? Du är redan allt. Du är en del av universum och är allt som redan behövs. Exakt allt detta lär yoga mig. Att varje del hör ihop. Att varje del av mig är viktig.

Utmaningen är att förstå det. Att lära dig att du är komplett. Perfekt som du är. Att strävan, prestige och tävlan är enbart ditt ego som vill få bekräftelse. Att när du släpper på tävlan och prestige,  det är först  då du utvecklas.

Att det inte handlar om att kunna gå djupt in i en Pose eller stå på huvudet. Det handlar om vad som sker inom dig när yogans grundessens gör skillnad.

Att du är perfekt oavsett dina utmaningar. Att du ät komplett. Precis så som du är.

Idag, 21 juni, är det internationella Yogadagen. Jag måste erkänna att som inbiten yogi är jag lite kluven till den. Fantastiskt är det så klart att hela världen öppnar ögonen för yogan denna dag. Att man hyllar livsstilen och allt vad yogan står för. Samtidigt så tog Indiens premiärminister Narendra Modi internationella yogadagen för att marknadsföra Hinduismen (fundamentalism)  inom FN. Ett förslag som inkluderar mycket politik och ekonomi för att vara riktigt krass, liksom ett förlegat tankesätt gällande kastsystem, klasstillhörighet och samhällelig struktur. Det vill säga ganska långt från vad yoga står för.

Jag hade från början planerat att hålla yoga- och meditation på Time Square i New York just den 21 juni. Nu blev planerna helt annorlunda och vi firar denna fantastiska dag i Prag istället. Älskar Prag.

Så Namaste från kulturens Prag. Om- Shanti, shanti, shanti – OM.

20170619_204535

Acro Yoga bredvid Karluv Most  ( Charles Bridge). Kan der bli mer magiskt! 20170619_204605