Mindfulness

SemesterTripp till Västra Götaland

 

Älskade du, hur gör du för att varva ned på semestern? Är det svårt att få hjärna & kropp att varva ned?

Jag har haft übersvårt i år att komma in i lugnet. Även om jag tycker att  jag tagit det ganska lugnt med jobb under våren, så går ändå hjärnan och kroppen på högvarv. Nu har ju världens bästa jobb, där jag varvar att vara yogalärare, hålla yogaklasser privat/till företag, föreläsa, ha privata sittningar som medium/healer och jobba om influenser inom hälsa/välbefinnande lägga upp på youtube, instagram och så här bloggen. Jag ger alltid 1000% av mig på mina uppdrag, förbereder och försöker skapa en unik upplevelse. Även om många uppdrag GER enormt mycket positiv energi så klart, så kan jag vara lite mentalt slut efteråt. Därför känns det välbehövligt med semester, helt fritt från uppdrag.

Detta året är första gången jag unnar mig det, 4 hela veckor (!) och den här första veckan har ju känts minst sagt lite märklig. Lite behöver jag ju så klart gå in på sociala medier ändå, eftersom jag hankar mig fram som egenföretagare så behöver jag promota kommande event/kurser, checka av mejl och så vidare. Men känslan av att jag i 3 dagar inte gjorde det var både lite läskig och mäktig på en och samma gång!

Vi har under denna vecka varit en sväng aka äventyrlig road trip till Västra Götaland i elbil. En resa till Joakim och hans familjs lantställe för att fira svärmor Ulla som fyllde år. Jag älskar road trips i allmänhet och strapatsrika  i synnerhet. Denna mest strapatsrik på grund av att det inte fanns tillräckligt många elladdningsställen utmed vår rutt. För att ha elbild, är så klart bra för miljön, dock är det svårare att ladda den om du inte bor i en storstad upptäckte vi. Själva batteriet laddas ut när det är för varmt och när det kommer regn. Vilket vi hade i överflöd av både och. Snabbladdare, som tar mycket kortare tid att ladda upp en elbilen med finns endast på fåtal ställen, emedan de som finns kunde ta upp till ett halvt dygn att ladda klart vårt batteri. Ja, du kan ju tänka dig äventyret. Och stressen, att hela tiden se att du endast har 3-5% kvar på batteriet i Tivedens nationalpark, och inte veta var nästa möjlighet att ladda finns.

Att fira svärmor Ulla blev i alla fall underbart med båttur, sneak-peak på blodmånen, mängder med god mat och skratt. På väg hem åkte vi förbi en underbar tomatodlare, Karintorps (ligger i närheten av Englagård livscentrum). Alltså skämtar inte, de har chokladtomater, kiwitomater, och en rad olika sorter att njuta av och säljer tydligen till lyxkrogar här i Stockholm. Så har du vägarna förbi Aksersund så tveka inte att göra en liten avstickare tycker jag!

Så tacksam för denna semester- road trip. Nu laddar vi och är på väg till Alicante och Spanien för att fira min mamma Aila som fyller 70 år (!), husvakt- och hundvakterna på plats. Bästa är att förutom att vi firar min mamma, så hänger också lillasyster Mette, mannen Joakim och dotter Olivia och hennes partner Embla med. Ola Espania! nu blir det yoga på beachen, äventyr, alkoholfri sangria & tapas under en vecka. Så taggad!  Mer kommer när jag har vettig uppkoppling igen.

Jag skickar dig som behöver det lite extra energi, ljus och healing idag. Kom ihåg att ta hand om dig och att säga till dem du älskar att du älskar dem.

Namaste med stor KRAM

//Tanja

38297944_10155356041577237_1340037613192478720_n38211804_10155356041792237_6693789904721149952_n

GRATTIS Ulla – Hurra x4!joakim-dyredand-bat-2018

Joakim körde båten, med Coco som båtshund och så hopp ned i sjön Viken…bästa var att bada i vågorna från Göta Kanal-båtarna!raclette-2018Sedan körde vi Raclette-middag. Kommer ni ihåg, racletten från 80-talet? Alltså…så smart ändå att alla steker sin egen mat. Lite stressy är det förstås så att inget bränns men himlans roligt. cristal-tanja-dyredand-2018

NJUTA! – mitt emellan åskväder och solsken..blodmane-2018-juli

Efter många långa vänteminuter fick vi till slut se blodmånen…och lite av mars så vi är så nära just nu.karintorps-tomater-tanja-2018

Karintorps tomater besökte vi på hemvägen, kan varmt rekommendera!

hundbadplats-coco-2018

Och så coco som vägrar bada pga regn och att hon blir blöt 😀 trots över 29 grader i skugga…