Författare Tanja Dyredand,  Hälsa & Livsstil

Vem som helst kan bli utbränd – du är inte ensam

December månad är det fokus utbrändhet med #NuvågarVi och jag vill med detta inlägg visa att du inte är ensam.

Utbrändhet kan drabba vem som helst och kommer i många skepnader. Hur vi läker från det ser olika ut. Gemensamt för utbrändhet är att det tar tid att läka. .

Kom ihåg du är inte ensam. .

Jag förlorade mig själv helt när jag gick in i väggen. Allt jag var tidigare försvann. Tidigare definierade jag mig själv enbart från prestation, var duktiga flickan, sa inte nej, hatade på mig och min kropp.

. Jag fick börja om från början. Vägen tillbaka blev tuff och tidvis mörk. Min kraft gick till bara att existera, ibland ville jag inte ens leva mer.

Vändningen kom när jag av misstag började skratta under en stillsam yogaklass. Efteråt fick jag mindre smärta, hjärntötthet mer ork och sov för första gången på två år en hel natt.

Nu har jag samlat mina dagboksanteckningar på det dom hjälp mig i min bok Skratta&Pausa. 80 ENKLA vardagsövningar alla kan göra.

Be om hjälp. Unna dig att ta pauser. Prata med någon. Jag har haft bra terapeut irl. Men idag finns även hjälp online. Just nu exempelvis testar jag terapeut från #Mindler. Återkommer med recension om det senare.
.
.
. .
. . Viktigast är att du kommer ihåg att du är huvudpersonen i ditt liv. Att du är värd det allra bästa och Att det är ok att må dåligt. Att alla känslor är ok, men att vissa krig kan du få hjälp med och inte behöva ta helt själv.
.
.
. #utbrändhet #stress #utmattning #skrattapausa #skrattyoga #laughteryoga #tanjadyredand #happyyogi #yoga #skrattsommedicin #hälsa #skrattförlängerlivet #psykolog #samarbete