Mindfulness,  Mode & Design,  Samarbeten

Smart & Snygg Funktionell Design

 

 

Jag älskar smart, snygg och funktionell design. I lucka #19 hittar vi två nya favoriter från  Drosselmeyer

Under Formex i höstas kanske ni minns att jag träffade Erik Von Schoultz som står bakom smart, snygg och funktionell design. Jag fick två helt fantastiska produkter med mig hem för att testa för framtida samarbeten. Sedan har jag faktiskt helt glömt bort dessa då vår flytt till huset kom precis efter mässan.

Älskar när man tänkt till gällande all design. Erik har verkligen  tagit funktionell design till en ny nivå. Snyggt, stilrent och så galet praktiskt. Är helt förälskad och vill idag i min Mindful Julkalender tipsa om dels en smart och snygg tesil och så en mycket annorlunda ljusstake som går att göra mycket med.

#1: Tea Infuser

drosselmeyer-tea-infuser-2

drosselmeyer-tea-infuser-1

När man dricker te brukar i alla fall jag drälla den där tepåsen eller tesilen precis överallt. Den här tesilen är så galet smart. Den har ett smidigt nät som du bara drar bort och fyller behållaren med lagom mängd te i. Sedan har den en egen liten behållare under till, vilket gör att när du duttat din tesil i téet kan du sedan bara ställa den på bordet. Inget kladd, inget klet! Cirka Pris 150 kr.

 #2: Ljusstake ORB

drosselmeyer-orb2 drosselmeyer-orb3

Rund som en kanonkula och med samma tyngd är supermulti-ljusstaken. Erik har designat den så att ljuset när den brunnit upp ploppar ned i koppen, varifrån du enkelt sedan kan städa ut ljus-knoset. Du slipper alltså konstiga stumpar och kladdiga ljusdelar. Koppen kan också användas som värmeljusbehållare, eller till snacks. Hur smart? Love it! Cirka pris: 250 kr.

Självklart använder jag ekologiska ljus och faktiskt har vi tagit bort värmeljus från vårt hem och har istället LED för miljöns skull.

Ha en fin dag och vi kanske ses på Formex?

Kramasté (Namasté med kram)

//Tanja