Mindfulness,  Stresshantering

Gör egen drömfångare DIY

 

Här: hur du gör egen drömfångare! Jag älskar drömfångare och att göra dem själv är roligt och enkelt. Du kan då bestämma hur stor du vill göra eller göra fler åt gången. Perfekt höstlovstips också inför stundande höstlovet ..eller annars också perfekt helgmys i vinter.

En av de bästa sättet att ”stressa av” för mig och hitta återhämtning är att göra något med händerna. Drömfångare är verkligen mindfulness eftersom du måste vara här och nu, extra koncentrerad när du pillar med det. Sedan är extra roligt att pilla med eftersom man kan ses flera stycken och göra det ihop.

Drömfångare, fångar enligt indiantraditionerna  de dåliga drömmarna från natten som sedan bränns bort när morgonsolens strålar gryr. Perfekt.

Det du behöver är;

  • en sax, en rund ring (vi återanvände en lampa som gått sönder) eller varför inte återanvänd armband,
  •  ett fint band att snurra runt ringen (läderband, sidenband eller ett lite tjockare snöre),
  • snöre till väven,
  • pärlor och fjädrar eller vad du väljer att smycka ut med. Vill du inte ha fjädrar kan du klipp fina remsor av tyg.

stressaav

Så här gör du:

Vi började med att snurra ett lite bredare band runt ringarna. Till de små ringarna hade vi Olivias gamla armband. JA det är Olivias fingrar…

dromfangare stressaav diy

Sedan börjar du med väven och det bästa är att du knipsar av en bit av tråden du ska väva med då den annars lätt inte kommer igenom öglorna. Ytteröglorna och vävets ”ändpunkter” gör du genom att hålla två fingrar på ringen och trä tråden först bakom ringen och tillbaka genom ögglan runt dina fingrar, så här:

diy dromfangare

 

Här kan du välja att göra ett tätt väv genom att ha fler ”ändpunkter” eller om du vill skapa en vacker stjärna i mitten så använder du sju ”ändpunkter” allt som allt på hela ringen. Vi valde ett ganska tätt väv.

stressaav diy mindfulness

Nästa rad gör du med samma princip, men trär då tråden igenom den redan befintliga väven, där du istället för att tvinna tråden runt ringen väver över tidigare väven och in genom öglan och tillbaka, så här:

stressaav diy dreamcatcher easy to make

 

Sedan fortsätter du runt hela ringen, om och om igen. Ibland kan du välja att trä in en pärla och gör det då när du just gjort en ögla klart.

diy dromfangare stressaav mindfulness dreamcatcher diy easy

Efteråt tvinnar du tråd runt fjädrar, trär på pärlor och fäster som du känner runt ringen. Hänger upp och har din drömfångare klar!

dromfangare diy mindfulness stressaav pyssel olivias dromfangare

 

So much fun! Enjoy!

Nu ska jag svira om och gå till Älvsjömässan och Stockholms SyFestival för att sedan åka och äta lunch med min lillasyster Mette. Ha en underbar söndag.

Namaste//

Tanja