Mindfulness

Länk till mina 5 bästa tips för nyårslöften – Haastattelu SR @sisuradio

 

Hur får du hållbara nyårslöften? Här länk till intervjun på SR @sisuradio länk här—>>> – OBS den är på finska. Översätter till svensk text artikeln här nedan 🙂

 

Översättning delar av intervjun till svenska:

Många lovar större livsförändringar så här inför ett nytt år, men ibland är löften svåra att hålla och i värsta fall struntar man sedan i dem innan februari är slut. Här är mina fem bästa tips för att lyckas med dina nyårslöften. Självklart finns inga ’one-size-fits-all’-lösningar, utan vissa saker fungerar för någon, andra saker fungerar för en annan. Viktigast är att du utgår från dig själv. Dessa är utvecklade från KBT och Mindfulness.

  1. Önska enbart till dig själv och var så konkret och tydlig som möjligt i dina mål. Fråga dig själv, vad vill du ha mer av i ditt liv, vad ger dig energi, vilken förändring vill du ha i ditt liv. Skriv ned din plan på dina mål.  Skriv också ned i din plan strategier hur du kan uppnå dina mål och en plan-B om du misslyckas. Skapa ett belöningssystem och deadlines som fungerar för dig gällande din plan. Ibland kan det också hjälpa att visualisera vilken typ av person du vill ”vara” när du uppnått din förändring. Exempelvis om du vill sluta röka, föreställ dig hur du mår när du redan slutat röka och använd det som en motivator.
  2. Lita på din egen kapacitet. Att göra en förändring tar tid och arbetet gör du själv. Genom att lita på att du kommer att klara det så får du också´motivation.
  3. Var öppen för förändring och skapa nya rutiner. Vi älskar rutiner och forskning visar att det tar minst 28 och upp till 66 dagar att ändra en vana. Ha detta i åtanke när du ska ändra en (o)vana och var öppen för nya tankar hos dig själv för att kunna skapa nya rutiner. Ju mer motiverad du är, desto enklare kan du också skapa en ny vana. Var också öppen för den förändring som sker hos dig under arbetets gång.
  4. Var tacksam. Tacksamhet är ett friskt livs grundpelare. Försök att hitta tacksam i det stora och i det lilla och tacka dig varje dag för att du nu vill skapa en förändring.
  5. Ha ett positivt sinne. Vi vet hur stark tankens kraft är och för att nå ett mål eller skapa en ny vana är din mentala  inställning A och O. Om du är positivt och inspirerat inställd till din förändring får du också ett varaktigt resultat.

Lycka till nu med dina nyårslöften. Dessa punkter fungerar också utmärkt som hjälp till andra målsättningar/livsförändring.

Ta hand om dig och de dina så här på Trettondagsafton.

Kramasté ( Namasté med kram)

//Tanja