Yoga

Skicka Tacksamhet – vänlighetskalendern lucka #11

Idag i lucka #11 av VänlighetsKalendern skickar vi tacksamhet OCH vänlighet – en dubbelkaramell —

Video video video—->

Idag i lucka #11 av VänlighetsKalendern skickar vi tacksamhet OCH vänlighet – en dubbelkaramell —

Tacksamhet och känslan av tacksamhet har i forskning visat sig påverka våra måbra-hormoner, boosta seretonin och också kroppens immunförsvar. Däremot att klaga, beklaga sig, vara arg, bitter, avundsjuk  skapar mer ilska och aggressivitet. Lägg därför in lite extra tacksamhet i allt du gör: i stort och smått.

Så här gör du

  • Sätt dig bekvämt, ligg ned eller stå upp.
  • Sätt handen på magen, andas djupt in med näsan så att magen höjer sig. Håll andan, andas ut. Upprepa 3 gånger.
  • Blunda.
  • Känn sedan en varm känsla av tacksamhet skölja över dig.
  • Skicka sedan en känsla av tacksamhet till hela dig själv när du säger: TACK att jag är JAG, Tack att jag är här idag, Tack att jag duger som jag är. Tack att jag är tillräcklig. Här kan du lägga in egna saker att vara tacksam för så klart.
  • Tacka sedan för att du skickat vänlighet till dig själv.
  • Du kan nu fortsätta din dag.

Att skicka tacksamhet är lättare när man mår bra, har en bra dag. När man har det tuffare, smärta, känner sig ledsen är det svårt att hitta till tacksamheten. Det är dock då den behövs som mest, tänk på det!

Själv då, här i Vänliga Villan har vi haft en riktigt knäpp dag. Eller nej, jag har haft en riktig drulledag. Först välte jag ut mängder av salt, sedan brände jag mig, ramlade i backen rakt i gegga (ha ha), kom åt vår fina moderna kvist vi har med julkulor så de for åt alla håll, skvalpade över hett te över datorn (förra gången dog datorn helt)  för att sedan i ren panik lägga ris på den och försöka torka den framför öppna spisen, och fastnar istället i datorsladd och slår i ben. Skämtar inte: vissa dagar är så här för mig. Och det är bara att Andas, försöka hitta tacksamhet i det som fungerar. T.ex att datorn nu vaknade till liv från ingenstans och jag kunde göra detta inlägg samt lägga upp dagens video 🙂

Så nu är jag tacksam. Oerhört tacksam för så mycket.

 

Till dig som behöver det lite extra idag skickar jag mängder med ljus och läkning. Ta hand om dig.

//Kramaste (Namaste med kram)

Tanja

 

47687308_10155607357527237_7450855676793847808_n