Mindfulness,  Örter,  vänliga villan,  Yoga

Nycklar till Vår nya Gård ’ Vänliga Villan’

 

Wihuu. Nu har vi fått nycklar till Vänliga Villan, som ska bli Yogastudio, Gårdsbutik och Örta-Trädgård.

Har fått nypa mig i armen mer än en gång den senaste veckan då vi nu äntligen fått nycklar till vår nya gård vi köpt. Eftersom det inte finns nätverk här ännu blir det lite si och så med uppdateringar i de sociala medierna. Och eftersom elen försvann (pga knas med elkabel i marken) så har vi varit utan el, och utan VATTEN i flera dagar. Vatten då vi har egen brunn och pumpen är beroende av el haha, så vår första vecka här har varit lite av en upplevelse i sig. Eller som dotter Olivia sa; det är ju som att vara på läger när man får ha pannlampa på huvudet och kissa i bunke utomhus.

Nu har dock världens bästa elektriker Kenneth varit hit och styrt upp både el och vatten. Phew. Så nu finns inga gränser för vad vi ska ta oss till.

Tänkte här bjuda på lite bilder från gården och info. Sedan får ni följa hela vår resa på Insta och på Youtube. Från det att vi flyttar in till att vi fixar iordning hus, renoverar en gammal snickeriverkstad/ateljé till Yogastudio och Gårdsbutik och skapar örta-trädgård och pergola intill. Vi kommer att renovera så miljövänligt/ekologiskt som möjligt och ta vara på gården från 1916. Tänk att gården firar 100 år i år!

Vi kan ju lugnt påstå att vi har ALLA förutsättningar.

MAGISKT. Här finns

  • 5700 kvm tomt,
  • ett stort boningshus,
  • en snickeriverkstad/ateljé som vi ska bygga om till Yogastudio och Gårdsbutik,
  • en jättelada med massa spännande rum (vi kan ha höns, getter vad vi vill),
  • flera garagebyggnader,
  • ett järnåldersfornminne (gravplats)
  • uppväxt trädgård från 50-talet och så en egen liten snutt av å med näckrosor. Ån fortsätter sedan till två olika sjöar som man kommer åt med en liten båt

Följ vår resa här–>

Så galet taggad för detta!

window6 windowcoco

Denna fina bänk lämnades kvar här av de förra ägarna.. Så fin!vanligavillan edsbro badsovrum vanligavillan

Vid ån som tyvärr idag nästan är igenväxt av vass och bös finns gula näckrosor! Det kommer att bli MAGISKT när vi börjar fixa här. Tanken är en sinnernas trädgård för Mindfulness-walks, Meditation och Yoga vid ån…

nackrosor edsbro vanligavillan tanja dyredand

Vi har bara tagit hit några madrasser än så länge…sovrum2 vanligavillan

Så pepp 🙂 tanjavanligavillan