Yoga

LE och hittat TACKSAMHET när livet är svårt

 

När log du med hela hjärtat senast? Så där så att hjärtat bubblade till lite? 

Att kunna se saker att vara tacksam för, att kunna le om allt känns motigt, i uppförsbacke, kan vara svårt. När tillvaron känns mest mörk. Många jag coachar brukar säga det, att kunna känna tacksamhet eller till och med kunna le är en ansträngning om du har fysisk smärta, eller mental obalans.

Jag känner igen det från min egen tillvaro också. Att orken att ens tänka en tacksam tanke eller le är mycket långt borta om du tampas med smärta eller svåra tankar.

Att folk som säger ”det är bara att rycka upp sig”, aldrig upplevt eller känt sådan smärta. Att om du har fysisk eller mentalt ont: är bara att ’vara’ i tillvaron ibland tillräckligt jobbigt. Att sedan orka utöver det vara tacksam eller le är otroligt ansträngande.
Man kan även ibland utåt sett le, ha en fasad, även om smärtan eller ledsamheten finns där inunder.

Och det är som när det är som mörkast som vi behöver hitta till tacksamheten, till leendet, även om det låter helt bakvänt. Tro mig, det är en överlevnadsstrategi. För när vi skickar en tacksam tanke, när vi ler, även om det känns tillgjort ~händer rent fysiskt saker i kroppen. Måbra-hormoner och Bättre immunförsvar exempelvis.

Leendet och tacksamhet räddade mig efter min depression jag fick som följd av stroke. Ja det tillsammans med att yoga och skrattet.

Så kom ihåg: UNNA dig idag att LE. Unna dig att le även om du har det svårt. Unna dig att bjuda på ett leende mot någon annan, kanske gör du hens dag. Och älskade du: Du är aldrig ensam. Du är alltid hållen. Behöver du hjälp sträck ut en hand. Låt fasaderna rasa och unna dig att ta emot hjälp.
Och kom alltid ihåg att vara vänlig mot de du möter. Alla kämpar med inre krig, ibland syns de inte ovanpå. Så var vänlig, alltid! .

Skickar dig som Behöver det lite extra ljus och styrka idag från Sveriges Vänligaste villa .