Författare Tanja Dyredand,  Mindfulness,  Yoga

Att vara ledsen och skör – det är också ok

 

Hej fina du hur mår du idag? Själv är jag helt sänkt. Känner mig ledsen. Skör. Sårbar. Tittar på stilla regnet utanför i våra enorma snöhögar och känner att varje regndroppe gråter även de. Det är som att också vädret påverkats av sömbrist, gårdagens super fullmåne, 11-11-11 gateway och en just nu personlig ledsamhet inom familjen.

Vi är alla så fokuserade på att alltid vara så STARKA. Att ha ork. Att le. Att vara glada. I alla fall jag är det. Ofta behöver jag inte ens kämpa för att känna glädje, tacksamhet och lycka. Jag får ofta höra: herregud hur kan du ALLTID vara så himla glad och lycklig? Jo men, det är jag också. Jag blev född med stor portion glädje, kärlek och sprallighet. Att se möjlighter i allt. Att känna glädje i det minsta lilla. Det är ju jag i ett nötskal.

Fast ibland är det också helt ok att vara ledsen. Och skör. Och sårbar. Att känna. Att tillåta sig att känna. Att tillåta saker att komma upp på ytan och brista ut innan de kan läka bort. Att kunna landa i den känslan och också acceptera att det är så här. Vi har en förmåga att dela in våra känslor i positivt och negativt. Inom Mindfulness brukar man försöka ta sig tid att sätta känslor eller händelser på neutral mark för att sedan kunna se dem på ett objektivt sätt. Att se sakerna för vad det är. Att sedan kunna släppa taget om det som du inte kan påverka. Och ha en plan för vad du kan göra om du kan påverka. Idag är känns till och med det tufft.

Idag är en sådan dag. En minut i sänder. En timma i taget. Landa i vad som är och släppa taget om allt annat.

Låta regnet falla. Och tårarna om det läker. Att tacksamt försöka se möjligheter och vad jag kan lära mig av processen.

Jag skickar kärlek, ljus och styrka till alla som behöver det. Stay Strong. Du är underbar.

Namaste & Kramaste

//Tanja