Mindfulness,  Stresshantering,  Yoga

Att hitta inre Lugn – International Peace Day

Film dilm film —->

Idag firar vi International Peace Day – Världsfredsdagen. Bjuder därför på kort Mindfulness Övning att hitta inre lugn.

Idag är  Dagen som ska påminna oss om fred. Frid. Det finns mängder med citat så klart om fred. ”Peace Starts with a Smile” sa Moder Theresa. When the Power of Love overcomes the love of Power the world will know Peace”, menade Jimi Hendrix. ”Peace comes from within Do not Seek it without” sa Buddha. ”Peace begins with Love” enligt Dalai Lama.

Vad känner du själv? Hur får du inre frid? Ett inre lugn? Vad betyder ordet FRED, FRID för dig?

Själv ser jag inre frid som en förutsättning att ha ett fridfullt vänligt sinne till andra. Jag har hela livet ofta jagat ’ efter det där nästa’. ’Det som finns där borta snart’. Istället för att STANNA upp. Se på NUET. och TA in det som ÄR JUST HÄR OCH NU. Att bara tacksamt och tillåtande vara här och nu. Då får jag inre frid. Då kan jag tillåta mig själv att släppa på många MÅSTEN. Att tillåta mig att inte PRESTERA. Eller VARA NÅGOT. Utan faktiskt tycka om mig själv med alla de fantastiska och mindre fantastiska egenskaper som en människa är sammansatt av.

När du stannar upp ser du också de små tingen i vardagen som annars snabbt glöms bort. Som ett vänligt leende. Eller en liten tanig men ack så vacker blomma. En hund som lägger huvudet på ditt knä eller en kyss av någon du älskar. Ofta tänker vi inte ens på dessa saker när de händer, då våra tankar är iväg på helt andra saker; på dåtid och framtid.

Därför vill jag bjuda idag på en kort enkel andningsövning – där du minskar strsshormoner och blir mer medvetet närvarande här och nu.

Ha en underbar dag

Kramasté

//Tanja